ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sala cu Orgă își va deschide cea de-a 45-a stagiune

09:42 | 19.09.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Sala cu Orgă celebrează cei 45 de ani de la inaugurare cu un concert festiv, care va avea loc în data de 21 septembrie, la ora 18:00. Evenimentul va da tonul stagiunii concertistice 2023-2024 a instituției, care se va desfășura sub semnul acestei aniversări, precum și al celor 35 de ani de la fondarea Orchestrei Naționale de Cameră, informează MOLDPRES. 

Solicitată de agenție, Larisa Zubcu, directorul Sălii cu Orgă, a menționat că în realizarea concertului vor fi implicate formațiile artistice ale instituției: Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan. În calitate de solistă-invitată va fi o artistă de talie mondială, ilustra pianistă Polina Osteinskaya, o prezență aclamată pe cele mai importante scene internaționale. 

Potrivit sursei citate, programul concertului va include o premieră la Chișinău - ”Dettingen Te Deum” de G. F. Händel și celebrul concert nr. 24 pentru pian și orchestră, KV 491, de W. A. Mozart. 

Primul concert în Sala cu Orgă a avut loc în data de 15 septembrie, 1978. În concertul de inaugurare, când orga a răsunat pentru întâia oară la Chișinău, au participat soliștii: soprana Maria Bieșu, violoncelistul Ion Josan, organista Svetlana Bodiul, precum și Capela Corală ”Doina”, condusă de Veronica Garștea. 

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Sălii cu Orgă și online, pe www.iticket.md. Prețul variază de la  100 la 250 de lei.

img23007306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!