ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație a Legislativului va participa la cea de-a VI-a conferință internațională a Comisiilor juridice parlamentare

10:45 | 19.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. O delegație a Legislativului Republicii Moldova va participa la cea de-a VI-a conferință internațională a Comisiilor juridice parlamentare. Evenimentul va avea loc în perioada 21-22 septembrie și va fi găzduit de Bundestagul Republicii Federale Germania, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, la reuniune se va discuta despre provocările și oportunitățile armonizării legislației Moldovei, Ucrainei și Georgiei cu cea a Uniunii Europene.

Delegația Legislativului de la Chișinău este condusă de președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate. Din ea mai fac parte membrii acestei comisii, reprezentanți ai majorității parlamentare și ai opoziției, deputații Adrian Lebedinschi și Vasile Grădinaru, precum și Alina Dandara, secretarul Comisiei politică externă și integrare europeană.

Conform organizatorilor, în cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai bune practici în contextul implementării recomandărilor formulate de Comisia Europeană, după ce Ucraina și R. Moldova au primit statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. În mod deosebit, se va face referire la avizele și recomandările pentru reformele juridice necesare.

Conferința va fi divizată în diferite blocuri tematice, în funcție de avizele Uniunii Europene cu privire la cererile de aderare ale Moldovei, Ucrainei și Georgiei. La fel, participanții la eveniment vor discuta despre dreptul parlamentar, societatea civilă, combaterea și prevenirea corupției și independența sistemului judiciar.

Cheltuielile de transport și cazare vor fi acoperite de organizatorii evenimentului, Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ).

img23007308

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!