ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu europarlamentara Corina Crețu

16:11 | 19.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. „Republica Moldova trebuie ajutată în parcursul său european”, a fost mesajul transmis de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea cu europarlamentara Corina Crețu, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Oficialii au discutat despre importanța investițiilor în economia verde și în infrastructură. A fost trecută în revistă și agenda parlamentară, dar și progresele pe cele 9 recomandări ale Comisiei Europene în contextul acordării statutului de țară candidată. „Suntem recunoscători Parlamentului European pentru noutatea de azi privind organizarea unei dezbateri în luna octombrie pentru a adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova”, a menționat Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, președintele Parlamentului s-a referit și la importanța, din punct de vedere al securității energetice, a faptului că rețelele de transport al gazelor din țara noastră, deținute de Gazprom, sunt operate în premieră de către Vestmoldtransgaz SRL, companie creată de Transgaz România și BERD. „Ultimii doi ani ne-au învățat multe, dar putem spune cu certitudine că suntem mai bine pregătiți pentru sezonul de iarnă, iar cel mai important – nu mai putem fi șantajați de Kremlin”, a spus șeful Legislativului.

Foto: Parlament

img23007322

img23007322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!