ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Schemă de corupţie la eliberarea permiselor de conducere în Hânceşti: ASP acordă tot suportul pentru elucidarea cazului

16:37 | 19.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Un angajat al Agenţiei Servicii Publice (ASP) din oficiul Hâncești și doi intermediari ar fi acționat coordonat, susținând că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Hâncești și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice. Sumele pretinse pentru un permis ar fi variat între 300 și 1200 de euro, transmite MOLDPRES.

Schema de corupție la eliberarea permiselor de conducere a fost documentată de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) și procurorii anticorupție. În urma acțiunilor de urmărire penală, trei persoane au fost reținute și plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar investigațiile pe acest caz continuă.

În această ordine de lucruri, Agenția Servicii Publice anunță că este în comunicare activă cu organele de drept și acordă tot suportul necesar pentru elucidarea deplină a cazurilor documentate. „Ne dorim ca acest dosar, alături de celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să ajungă în instanțele de judecată”, rezumă ASP.

Foto simbol

img23007323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!