ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul oraşului Nisporeni a fost reținut de SIS şi procuratură

16:47 | 19.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost reținut astăzi, în urma unor descinderi efectuate de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii de la Nisporeni, transmite MOLDPRES.

Procuratura Generală a confirmat reținerea acestuia „în cadrul unei cauze penale intentate conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de abuz în serviciu și fals în declarații, precum și a altor doi funcționari din Primăria Nisporeni. A patra persoană a fost recunoscută și audiată în calitate de bănuit, fiind cercetată în stare de libertate”.

La fel, grupul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii raionului Nisporeni, a efectuat percheziții la domiciliile, în birourile și automobilele persoanelor vizate.

„Perchezițiile au fost demarate împreună cu angajații Direcției Teritoriale SIS Ungheni și ofițerii de urmărire penală de la IP Nisporeni. Primarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu și a recurs la fals în acte când a eliberat un certificat de urbanism pentru autorizare construcției unui imobil cu extindere și ocupare ilegală a unui teren public. În urma acestor acțiuni, a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului orașului”, a declarat presei Iancu Zaporojan, șeful Procuraturii Nisporeni.

Foto simbol

img23007325

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!