ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

17:40 | 19.09.2023 Categorie: Comunicate

Memorandum de Înțelegere pentru cooperarea tehnică semnat între Ministerele de  Finanțe din Moldova și Polonia

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea tehnică între Ministerele de Finanțe din Republica Moldova și Republica Polonia a fost semnat astăzi, de ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu și ministra Finanțelor Magdalena Rzeczkowska. Semnarea documentului a avut loc în marja vizitei oficiale a delegației poloneze la Chișinău. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Republicii Polonia la Chișinău, Tomasz Kobzdej.  

Memorandumul semnat va extinde relațiile de cooperare dintre cele două autorități pe subiecte de interes comun pe dimensiunea finanțelor publice, inclusiv componenta fiscală și vamală. 

Documentul prevede că specialiștii din cele două ministere vor face schimb de expertiză, experiență și informații, ceea ce va oferi o oportunitate de a dezvolta capacitățile specialiștilor în realizarea obiectivelor și priorităților ministeriale, actvitățile fiind stabilite în programe bilaterale comune, elaborate anual.  

Cooperarea, de asemenea, va viza și componenta de politici publice și transpunerea legislației. Memorandumul urmează să intre în vigoare la data semnării sale, fiind efectiv pe o perioadă de trei ani și poate fi prelungit cu acordul părților.

Semnarea Memorandumului reprezintă o acțiune de conjugare a eforturilor celor două instituții focusate pe gestionarea sistemului de finanțe publice într-un mod optim și transparent, fiind model de bună guvernare în sectorul public și asigurând, în același timp, performanță și atingerea rezultatelor dorite.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!