ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

09:02 | 20.09.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit prima reprezentantă a Republicii Moldova, calificată la proba de lupte, la Jocurile Olimpice de vară de la Paris din anul viitor, transmite MOLDPRES.

Sportiva s-a calificat în finala mare a categoriei de greutate de până la 57 kg, după ce a trecut în semifinalele Campionatelor Mondiale de lupte de turcoaica Elvira Kamaloglu. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), anul acesta, reprezentanta de la Centrul de Pregătire a Loturilor Naționale a devenit și campioană europeană la seniori.

Printre sportivii calificați anterior pentru Jocurile Olimpice de la Paris se numără canotorul Serghei Tarnovschi,  arcașul Dan Olaru și canotoarele Daniela Cociu și Maria Olărașu.

Foto: MEC

img23007335

img23007335

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!