ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a VIII-a ediție a campaniei Olympic EcoFest va avea loc pe 23 septembrie

08:59 | 20.09.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) al Republicii Moldova și Fundația Campionilor Olimpici organizează pe data de 23 septembrie cea de-a VIII-a ediție a evenimentului Olympic EcoFest. Acesta se înscrie şi în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, promovând îndemnul #beactive, transmite MOLDPRES.

Prin proiectul Olympic EcoFest, organizatorii își propun educarea ecologică a chișinăuienilor, promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie. „Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Motto-ul proiectului Olympic EcoFest este : Practicăm sportul într-un mediu curat”, precizează CNOS.

„Majoritatea tinerilor își petrec timpul în încăperi închise. Olympic Eco Fest este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, de a îndepărta copii de la televizoare și computere, de a combate modul de viață sedentar și de a transmite participanților mesajul că natura unde te odihnești trebuie păstrată pentru generațiile ce urmează. În cadrul evenimentului Olympic EcoFest, care a ajuns anul acesta la a 8-a ediție, vom combina practicarea sportului cu diverse activități ecologice: plantarea copacilor, salubrizarea teritoriului, victorine și concursuri cu tematică ecologică”, explică CNOS.

Pe parcursul edițiilor anterioare, membrii Familiei Olimpice au plantat peste 300 de copaci, astfel în Parcul Valea Morilor au fost completate deja câteva alei.

img23007336

img23007336

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!