ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Unui Jurnalist de la Chișinău i-a fost interzis accesul în regiunea transnistreană. Biroul politici de reintegrare: Este o acțiune regretabilă

09:37 | 22.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Jurnalistei Elena Covalenco i-a fost interzis accesul în regiunea transnistreană pentru o perioadă de trei ani. Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție în acest caz și a calificat decizia ca fiind una regretabilă. Instituția a precizat că „practicile abuzive ale Tiraspolului față de reprezentanții presei și ai societății civile, îngrădirea constantă a libertății circulației, alte limitări brutale ale drepturilor omului în regiune nu mai pot fi tolerate”, transmite MOLDPRES. 

„Această regretabilă acțiune demonstrează cu prisosință faptul, că Tiraspolul urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas. Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean”, a comunicat Biroul politici de reintegrare.

În aceste condiții, instituția a anunțat că autoritățile constituționale ale Republicii Moldova vor aplica măsuri legitime de răspuns, capabile să descurajeze acest gen de acțiuni, a conchis Biroul politici de reintegrare.  

În seara zilei de ieri, jurnalista Elena Covalenco a anunțat că i-a fost interzis accesul în regiunea transnistreană pentru o perioadă de trei ani. Aceasta se deplasa spre Tiraspol, pentru a participa la un meci de fotbal.

Foto: facebook.com

img23007425

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!