ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sfârșitul săptămânii va fi aproape canicular

15:06 | 22.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Zilele de weekend nu aduc nici o schimbare a vremii, lăsând impresia de un septembrie ce ar fi a patra lună de vară, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sfârşitul săptămânii continuă cu vreme uscată și regim termic destul de ridicat, aproape de canicular.

„Vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea, temperatura minimă va oscila între +12..+17ºC. Ziua, termometrele vor indica maxime cuprinse între +25..+32ºC”, indică SHS.

În acest sezon, datele termometrelor nu se potrivesc cu credința populară, potrivit căreia, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, care a fost sărbătorită pe 21 septembrie, reprezintă hotarul astronomic dintre vară și toamnă, momentul în care se dă startul lucrărilor agricole de toamnă și momentul în care noul anotimp începe să își intre în drepturi. 21 septembrie este şi ziua în care unele păsări, precum rândunelele, își pregătesc călătoria spre țările calde, iar gâzele și reptilele se retrag în pământ. 

 

img23007445

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!