ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu anunță organizarea Forumului Național al Cadrelor Didactice

15:17 | 22.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a venit astăzi cu un anunț către profesorii și managerii de școli, prin care îi invită să discute împreună despre educație la Forumul Național al Cadrelor Didactice, din 7 octombrie, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

„Recunoștința mea, recunoștința noastră a tuturor, pentru munca pe care o faceți trebuie să se materializeze în lucruri concrete. Ne-am angajat să creștem prestigiul profesiei dumneavoastră, să investim în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, să modernizăm infrastructura școlară și să ne asigurăm că profesorii sunt motivați financiar să aleagă această profesie grea și responsabilă”, a subliniat președintele. 

Maia Sandu menționează că a lansat inițiativa de a desfășura anual o platformă de comunicare pentru cadrele didactice din toată țara, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării și cu sprijinul partenerilor de dezvoltare ai țării noastre. Evenimentul va începe cu o sesiune de întrebări și răspunsuri la care va participa șefa statului și ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Invitatul special al forumului este Mircea Miclea, autor, psiholog, educator, antreprenor, ex-ministru al Educației în România, întemeietor al Școlii psihologice cognitive din această țară. 

 „Vă invit cu drag să participați la prima ediție a Forumului. Vom discuta despre oportunități și provocări, despre bunele practici din Moldova și din lume și despre cum le putem aplica în școlile noastre, pentru ca fiecare copil din Moldova să-și poată dezvolta potențialul și talentele. Vă îndemn să vă înregistrați și să fim o comunitate mare, unită de pasiunea noastră pentru educație. Ne vedem pe 7 octombrie!”, a îndemnat șefa statului.  

Forumul Național al Cadrelor Didactice este organizat la inițiativa președintelui Republicii Moldova Maia Sandu de către Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia, Marea Britanie, Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Norvegiei, Japoniei, precum și Fundației Orange, în parteneriat cu Universitatea de Stat, Mediacor și Clasa Viitorului.

Foto: Președinție

img23007446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!