ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost plasați în arest

11:16 | 25.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Deputatul Alexandr Nesterovschi a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar deputatul Irina Lozovan a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Cei doi sunt cercetați într-o cauză penală privind finanțarea ilegală a partidelor politice, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au admis demersurile procurorului privind aplicarea arestului preventiv în privința persoanelor reținute joi, 21 septembrie curent.

Totodată, instanța a decis plasarea în arest pentru 30 de zile a activistului Mihail Bagas, candidat la funcția de primar al capitalei din partea Ligii Orașelor și Comunelor, care a fost reținut, la fel, joi, 21 septembrie curent.

La finele săptămânii trecute, deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, au rămas fără imunitate parlamentară, iar ulterior au fost reținuți, fiind învinuiți într-un dosar de finanțare ilegală a partidelor politice. În luna martie curent, atât Lozovan, cât și Nesterovschi au părăsit fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și au aderat la Mișcarea pentru Popor. Ulterior, cei doi deputați s-au alăturat partidului „Renaștere”.

img23007465

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!