ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost finalizate primele trei proiecte incluse în Programul „Satul European Expres”

11:27 | 26.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Primele trei proiecte incluse în Programul „Satul European Expres” au fost finalizate. Pentru implementarea acestora, a fost alocată suma de 1,3 mln de lei (65 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Astfel, în satul Baimaclia, raionul Cimișlia, a fost construit un teren de joacă, accesibil pentru copii de diferite vârste. Valoare proiectului se ridică la 405 mii de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), un proiect similar a fost finalizat în satul Cenac, raionul Cimișlia. Terenul de joacă nou amenajat va putea fi utilizat de cei circa 200 de copii din comunitate. Investiția se ridică la 442 mii de lei.

În satul Drăgănești, raionul Sângerei, a fost modernizată infrastructura parcului central. Ca rezultat al implementării proiectului, aproape 600 de metri pătrați de căi de acces pietonale în cadrul parcului au fost complet reconstruite. Proiectul a fost posibil datorită investiției din partea Guvernului Republicii Moldova, în valoare de aproximativ 450 mii de lei. Cu aceste facilități moderne, aproximativ 3000 de locuitori din Drăgănești pot acum să se bucure de acces sigur și modern la un parc revitalizat.

Programul „Satul european expres” a fost lansat la inițiativa președintelui Maia Sandu cu scopul de a permite localităților să implementeze proiecte rapide, în maximum șase luni, care necesită mai puține resurse financiare. Programul cuprinde 399 de proiecte de dezvoltare locală. 

Foto: ONDRL

img23007502

img23007502

img23007502

img23007502

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!