ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi organizată cea de-a 34 sesiune a Conferinței regionale FAO pentru Europa

11:46 | 26.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova va găzdui cea de-a 34 sesiune a Conferinţei regionale pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), planificată pentru luna mai 2024, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

La Conferința regională vor participa reprezentanți din 54 de state membre FAO, inclusiv UE ca membru cu drepturi depline al FAO. „Această conferință va oferi o platformă importantă pentru schimbul de bune practici, expertiză și soluții inovatoare în domeniul agriculturii și siguranței alimentare”, indică Ministerul Agriculturii.

Potrivit sursei citate, un asemenea eveniment este o platformă excelentă  pentru a discuta problemele actuale ale sectorului agroalimentar în regiune, în contextul conflictului din Ucraina și efectele distrugătoare asupra sistemului alimentar regional și mondial.

La rândul său, reprezentantul regional adjunct FAO, Nabil Gangi, a estimat că organizarea unei asemenea Conferințe va spori vizibilitatea internațională și regională a Republicii Moldova, luând în calcul nivelul înalt de participanți și oportunitatea de a atrage noi proiecte de asistență externă pentru sectorul agroalimentar etc.

Conferința Regională FAO este unul din organismele de conducere ale FAO, care se reunește o data la fiecare doi ani. Republica Moldova este membru al FAO din anul 1995.

Foto simbol

img23007506

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!