ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei grădinițe din raionul Ialoveni au fost renovate cu sprijinul financiar al Chinei

10:53 | 27.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Trei grădinițe din satele Dănceni, Horești și Puhoi din raionul Ialoveni au fost renovate cu sprijinul financiar al Chinei. Investiția se ridică la un milion de lei (50 de mii de euro), transmite MOLDPRES.

Ca rezultat al efectuării lucrărilor, peste 300 de copii care frecventează cele trei grădinițe vor beneficia de condiții mai bune.

Astfel, la grădinița din satul Dănceni a fost instalat sistemul de încălzire pentru grupa de 2-3 ani, care își va începe activitatea în luna octombrie. Totodată, la instituția din satul Horești au fost construite două pavilioane, unde micuții se vor juca, iar la grădinița din satul Puhoi a fost amenajat un teren de sport pentru copii.

La ceremonia de inaugurare a lucrărilor au participat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin și președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru.

„Grație acestui sprijin financiar, copiii din cele trei grădinițe vor avea un spațiu special amenajat, unde își vor petrece timpul liber - se vor juca și practica sportul. Micuții ne-au întâmpinat cu zâmbete și voie bună, iar imediat ce am pășit pragul grădinițelor am observat schimbările semnificative, care vor facilita dezvoltarea și învățarea copiilor într-un mediu sigur și prietenos”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

Anterior, în Republica Moldova au mai fost implementate și alte proiecte similare cu suportul Chinei. 

Foto: Ambasada Republicii Populare Chineze în R. Moldova

img23007544

img23007544

img23007544

img23007544

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!