ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O familie din sudul ţării a cucerit medalii la concursul internațional de cașcavaluri

10:59 | 27.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Familia Chiriac din sudul ţării a cucerit o medalie de argint și una de bronz la concursul internațional de cașcavaluri „Mondial du Fromage” organizat în această lună în orașul Tours, Franța, transmite  MOLDPRES.

„În cadrul expoziției, Eudochia Chiriac a prezentat patru tipuri de cașcaval, care au concurat alături de alte 1400 de cașcavaluri din peste zece țări. Astfel, pentru prima dată, cașcavalurile produse în Republica Moldova au fost recunoscute pe plan internațional”, scrie astăzi Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Familia Chiriac a beneficiat de sprijin în cadrul Proiectului LEADER pentru Moldova Rurală modernizând echipamentul de procesare, sporind volumul și calitatea produselor.

În 2021, urmare a sprijinului oferit de Solidarity Fund PL in Moldova, aceasta a reușit să-și instaleze propria secție de producere modulară pentru procesul de producție și să achiziționeze utilajele necesare pentru operaționalizare și automatizare. Astfel, afacerea de familie și-a îmbunătățit procesele de producție contribuind la dezvoltarea economică a raionului Taraclia, precum și a întregii țări.

Proiectul LEADER pentru Moldova Rurală este finanțat de USAID și Polish Aid și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER (RNL) și în strânsă cooperare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). „USAID susține beneficiarii din cadrul rețelei LEADER pentru a contribui la dezvoltarea și revitalizarea zonelor rurale”, rezumă sursa citată.

Foto: Solidarity Fund PL în Moldova

img23007545

img23007545

img23007545

img23007545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!