ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a instituit un Centru de Apel pentru informarea alegătorilor

14:49 | 27.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Cetățenii cu drept de vot pot solicita informații despre organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent la Centrul de Apel, cu numărul unic de telefon (+373) 22 880101, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), alegătorii pot afla date cu privire la arondarea la secții de votare, procedura de vot, actele în baza cărora pot vota, informații privind domiciliul sau reședința într-o unitate administrativ-teritorială, etc.

De asemenea, în perioada de activitate, operatorii Centrului de Apel vor acorda asistenţa necesară persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităţilor publice locale, dar şi membrilor organelor electorale inferioare pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare și actualizare a Registrului de stat al alegătorilor.

Totodată, CEC a atenționat că, prin intermediul Centrului de Apel, nu pot fi depuse contestații.

Linia de informare a Centrului de Apel va funcţiona de luni până vineri, între orele 8.00-17.00, iar în perioada 5-7 și 19-21 noiembrie curent, programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.

Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a țării. Acesta va funcționa până pe 21 noiembrie curent.

img23007553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!