ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au descins la un atelier de fabricare ilegală a dispozitivelor de clonare a cardurilor bancare

09:34 | 04.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au reținut doi bărbați învinuiți de fabricarea și asamblarea într-un atelier din Chișinău a dispozitivelor de clonare a cartelelor bancare, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, dispozitivele erau instalate ilegal la bancomatele din statele europene, ca parte componentă a dispozitivului de bază de introducere a cartelei bancare.

Recent, au fost desfășurate 10 percheziții în Chișinău, inclusiv în atelierul ilegal, domiciliile și automobilele suspecților, de unde oamenii legii au ridicat circa 100 de cartele – atât reale, de la diferite bănci din străinătate, cât și cartele albe cu bandă magnetică, pregătite pentru a fi falsificate. Totodată, din atelier au fost ridicate și camere video ascunse, ce ar fi urmat să fie montate în dispozitivele de iluminare a bancomatului sau alte părți ale acestuia. Suplimentar, de la cei doi au fost ridicate calculatoare și peste 450 mii de lei.

Cei doi suspecți au vârste de peste 40 de ani și au antecedente penale.

Foto simbol

img23007730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!