ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de kurash a obținut 16 medalii la Campionatul European rezervat cadeților, juniorilor și seniorilor

12:11 | 16.10.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Lotul național de kurash a obținut 16 medalii la Campionatul European rezervat cadeților, juniorilor și seniorilor, care a avut loc în orașul Thessaloniki, Grecia, transmite MOLDPRES. 

La categoria seniori, echipa Republicii Moldova a cucerit șase distincții - una de aur, prin Vera Zorea (57 kg), patru de argint, prin Ion Godoroja (60 kg), Constantin Zorea (73kg), Gheorghe Pintea (81kg) și Alina Burghelea (78 kg) și una de bronz - prin Alexandrina Ghemu (la categoria de până la 70 kg).

Alte șase medalii - trei de aur și trei de argint, au obținut juniorii echipei. Pe prima treaptă a podiumului de premiere la această categorie de vârstă au urcat Constantin Zorea (73 kg), Gheorghe Pântea (81 kg) și Alina Burghelea (78 kg). Marius Marian (90 kg), Lucian Brai (66 kg) și Jasmina Voda (63 kg) au ocupat locul II.

La categoria cadeți, lotul nostru s-a ales cu patru medalii. Veaceslav Mîțu (60 kg) și Cristina Lepădatu (52 kg) au ocupat locul I, Ianis Nistor (55 kg) s-a situat pe locul II, iar Sabrin Apostol (50 kg) a obținut locul III.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), la Campionatul European, rezervat cadeților, juniorilor și seniorilor au participat peste 200 de sportivi din 21 de țări.

Kurash este un tip de lupte, tradiționale în rândul popoarelor turcice, care este inclus oficial în rețeaua mondială de sporturi non-olimpice și este susținut de UNESCO.

Foto: MEC

img23008082

img23008082

img23008082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!