ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va oferi țării noastre un sprijin în valoare de 95 mln de euro în 2024

13:12 | 17.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Pe parcursul anului 2024, Germania va oferi țării noastre un sprijin în valoare totală de 95 mln de euro. Anunțul a fost făcut astăzi la Chișinău de ministrul federal pentru Afaceri Externe din Germania, Annalena Baerbock, la deschiderea celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru Moldova, comunică MOLDPRES.

„Moldova a reușit să facă față provocărilor cu suportul partenerilor săi. Această platformă este o istorie de succes. Moldova se află pe o cale bună grație rezilienței și determinării voastre. Vă rog să valorificați acest moment potrivit și să continuați eforturile de luptă împotriva corupției. Aderarea Republicii Moldova la UE este o sarcină geopolitică, dar procesul spre atingerea acestui deziderat se bazează pe merite. Din acest motiv, noi oferim sprijin pentru desfășurarea reformelor”, a declarat Annalena Baerbock.

Oficialul a salutat desfășurarea la Chișinău a celei de-a patra reuniuni a Platformei de Sprijin pentru Moldova, afirmând că asta demonstrează că „Moldova și-a asumat responsabilitatea pentru această Platformă”.

Ministrul german a mai adăugat că Platforma de Sprijin ar putea fi transformată într-o Platformă de Parteneriat pentru Moldova. „Întrebarea în fața noastră acum este ce putem face pentru a stabili o formă de cooperare strategică pe o perioadă lungă. Am discutat azi dimineață și ne-am propus să transformăm Platforma de Sprijin într-o platformă de parteneriat pentru Moldova, una permanentă. Conferințele ministeriale ar putea deveni un eveniment anual la care să participe funcționari publici de nivel înalt”, a spus șefa diplomației de la Berlin. 

Cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova se desfășoară astăzi la Chișinău. 

img23008130

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!