ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atenționare pentru cetățenii Republicii Moldova care intenționează să călătorească în Estonia

11:14 | 19.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a anunțat astăzi că, în ultima perioadă, se înregistrează tot mai multe cazuri de refuzuri din partea autorităților de frontieră ale Republicii Estonia de intrare sau tranzitare a teritoriului acestui stat de către cetățenii Republicii Moldova prin punctele de trecere dintre Rusia și Estonia, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei, interdicțiile sunt impuse din motivele nerespectării cerințelor legale stabilite pentru călătorii, cum ar fi pașapoarte expirate, lipsa vizei de tranzit în titlul de călătorie, declarații confuze despre scopul călătoriei, lipsa asigurării medicale pentru perioada călătoriei, permise de conducere și revizii tehnice ale mijloacelor de transport expirate sau falsificate. 

În aceste condiții, misiunea diplomatică recomandă cetățenilor moldoveni să se conformeze cerințelor stabilite de autoritățile estoniene la intrare sau tranzitarea teritoriului acestui stat.

„Se atenționează că regimul liberalizat de viză nu garantează un drept necondiționat de intrare și de scurtă ședere și nu afectează celelalte condiții care trebuie îndeplinite pentru călătoria în spațiul Schengen, cu scop de tranzitare sau scurtă ședere. Statele membre sunt în drept să refuze permiterea intrării și a șederii pe teritoriul său dacă una sau mai multe din aceste condiții de intrare nu sunt îndeplinite”, a precizat sursa citată.

Conform prevederilor legale, pentru șederi ce nu depășesc 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile, condițiile de intrare pentru resortisanții țărilor terțe sunt: deținerea unui document de călătorie valabil sau a documentelor care ar permite traversarea autorizată a frontierei, justificarea scopului călătoriei și deținerea mijloacelor suficiente de subzistență, lipsa alertelor în Sistemul Informațional Schengen care pot determina refuzarea intrării, alte documente, la solicitarea polițistului de frontieră după caz.

Foto: estonianworld.com

img23008201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!