ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul raional Căuşeni a fost dotat cu tomograf computerizat

15:46 | 20.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Un tomograf computerizat a fost inaugurat astăzi în prima instituție medicală raională din țară, Spitalul raional Căușeni „Ana și Alexandru”, transmite MOLDPRES.

Datorită echipamentului, pacienții în stare critică vor avea acces la o metodă performantă de diagnostic aproape de locul de trai. „În cadrul instituției va fi acordată asistență calificată inclusiv persoanelor cu accident vascular cerebral, atât din Căușeni, cât și din raioanele Ștefan Vodă și Slobozia”, indică Ministerul Sănătăţii.

Echipamentul a fost procurat, la solicitarea Ministerului Sănătății, de Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Costul tomografului computerizat constituie 6,5 milioane de lei (325 mii de euro).

Tomografe computerizate, necesare pentru activitatea centrelor primare AVC, vor fi inaugurate și în spitalele raionale Hâncești, Florești, Edineț, Soroca, Comrat.

Foto: Ministerul Sănătății

img23008275

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!