ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa jurnaliștilor sportivi din Moldova a câștigat turneul internațional de fotbal din Armenia

15:20 | 23.10.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Echipa Asociaţiei Presei Sportive din Republica Moldova (APSM) a ocupat primul loc la turneul internațional de fotbal pentru jurnaliști care s-a desfășurat în Syunik (Armenia). Cronicarii moldoveni, printre care şi reprezentantul Agenţiei Informaţionale de Stat MOLDPRES, au acumulat 19 puncte, ceea ce le-a permis să intre în posesia trofeului, transmite MOLDPRES.  

În cadrul întrecerilor care s-au desfășurat în Syiunik au concurat echipele naționale ce au reprezentat şapte țări. “Formația jurnaliștilor sportivi din Moldova a evoluat în premieră în această țară caucaziană. După o remiză 0:0 contra echipei Capan (Armenia) la debutul competiției, echipa Moldovei în continuare a reuşit şase victorii consecutive (Egipt – 4:1, Germania – 9:0, Lituania – 2:0,  România – 3:0, Erevan (Armenia) – 4:1, Georgia – 10:1), adjudecându-și un nou titlu. Astfel, formația noastră a avut încă o dată ocazia să-și etaleze măiestria, cum a mai făcut-o de nenumărate ori pe parcursul ultimilor ani, precum și în 2023, când a câștigat în stil magistral competițiile pentru cronicarii sportivi ce au avut loc la Chişinău şi Pazardjik (Bulgaria)”, potrivit ASPM.

„Mă bucur foarte mult că echipa noastră a câștigat acest turneu. Mersi partenerilor, în primul rând, Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), dar și companiei FlyOne Armenia, care a efectuat zborul echipei din Moldova la Erevan. Împreună reuşim lucruri frumoase, menite să contribuie la crearea unei imagini pozitive a Republicii Moldova pe arena internaţională”, a declarat Eduard Ciobanu, preşedintele APSM.

Naționala Moldovei a fost reprezentată de jurnaliştii Oleg Bilsagaev (fotoreporter), Alexandru Fosa (Jurnal TV), Veaceslav Burghelea (RTR Moldova), Alexandru Rusu (AO Media Sport), Ion Fuștei ((Prime TV), Nicolai Iurcovschii (AIS Moldpres), Sergiu Carauş (atașat de presă FSNM), Radu Pegza (revista Sport în Moldova), Serghei Ursul (socca.md), și de șeful delegației Eduard Ciobanu, președintele APSM.

„A fost o experiență extraordinară de a comunica prin intermediul sportului cu colegi din diferite ţări. Sportul uneşte şi ne face mai puternici, iar bucuria a fost dublă pentru că ne-am întors acasă cu victorie”, afirmă colegul nostru Nicolai Iurcovschii.

Asociaţia Presei Sportive din Moldova are peste 50 de membri, jurnalişti sportivi din toate regiunile ţării şi face parte din Asociaţia Internaţională a Presei Sportive.

Foto: APSM

img23008317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!