ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSP a anunțat concurs pentru ocuparea funcției de Procuror General

09:45 | 24.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorului (CSP) a anunțat luni concurs pentru ocuparea funcției de Procuror General și a aprobat regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea acestuia. Dosarele pot fi depuse până pe 22 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Astfel, în termen de 30 de zile, candidații urmează să depună dosarele, iar după preselectarea lor în baza dosarelor depuse, va urma etapa interviului, care va fi susținut în fața membrilor CSP. Ulterior, candidatul selectat va fi supus evaluării extraordinare, conform Legii privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor.

„Ne dorim ca procesul de selectare să fie unul corect și transparent, iar noul Procuror General, care va fi numit pentru un mandat de șapte ani, să fie profesionist, integru, să facă față tuturor provocărilor și să readucă ordinea în sistemul procuraturii”, a menționat ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

În urma decretului semnat de Președintele Republicii Moldova pe data de 26 septembrie curent, funcția de Procuror General a devenit vacant. Procurorul general Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul lunii octombrie 2021, iar la sfârșitul lunii septembrie a fost eliberat din funcție. Interimatul a fost exercitat de către Dumitru Robu, apoi de Ion Munteanu.

img23008334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!