ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Taraclia marchează Ziua bulgarilor basarabeni

17:28 | 25.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Orașul Taraclia va găzdui pe 29 octombrie Festivalul folcloric regional „Păstrăm tradițiile” pentru a marca Ziua bulgarilor basarabeni. Evenimentul va avea loc la Casa de cultură Stepan Tanov și va reuni artiști amatori din UTA Găgăuzia, Leova și raionul Taraclia, a declarat șeful instituției culturale pentru BTA. Printre evenimentele festive planificate la Taraclia cu această ocazie va fi o expoziție de meșteșuguri populare.

Festivalul va fi organizat în cadrul proiectelor Agenției Relații Interetnice din Moldova pentru promovarea multilingvismului și a dialogului intercultural.

Obiectivele organizatorilor includ conservarea culturii și folclorului, dezvoltarea creativității, artelor și relațiilor dintre grupurile etnice din Moldova, renașterea și salvgardarea tradițiilor folclorice, sporirea rolului și importanței acestora în cultura artistică contemporană, identificarea celor mai buni interpreți populari.

Ziua bulgarilor basarabeni este marcată din 1938 de descendenții bulgarilor basarabeni și tavrieni.

Foto: BTA

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img23008410

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!