ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou Punct de Asistență Medicală Urgentă a fost deschis la Ocnița

09:24 | 26.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Un nou Punct de Asistență Medicală Urgentă a fost deschis în localitatea Clocușna, raionul Ocnița, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, punctul va avea 13 angajați printre care asistenți medicali, infirmieri, conducători de ambulanță și vor acorda asistență medicală urgentă la peste opt mii de locuitori din cinci sate.

Personalul din cadrul noului punct va beneficia de condiții moderne, clădirea, cu o suprafață de peste 200 de metri pătrați, fiind renovată capital și dotată cu mobilier.

PAMU Clocușna are sală de alertă, depozit pentru păstrarea medicamentelor, săli de odihnă pentru personal, sufragerie, blocuri sanitare. De asemenea, a fost amplasată o copertină pentru staționarea autosanitarei.

Costul lucrărilor de reparație a încăperilor, de conectare la rețelele termice, de alimentare cu gaze, energie electrică, apă și canalizare, dar și construcția copertinei constituie 3,9 milioane de lei. Mijloacele financiare au fost alocate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală și de Ministerul Sănătății.

Foto: Ministerul Sănătății

img23008423

img23008423

img23008423

img23008423

img23008423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!