ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

11:27 | 26.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. În cadrul Forumului Global Gateway, prim-ministrul Dorin Recean s-a văzut cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul i-a mulțumit șefei Comisiei Europene pentru suportul constant oferit țării noastre și pentru asistența macrofinanciară, în valoare de 72,5 milioane de euro, anunțată de Comisia Europeană, care reprezintă un sprijin suplimentar pentru autoritățile de la Chișinău. 

Din suma acordată, 50 de milioane de euro reprezintă un împrumut în condiții preferențiale, iar 22,5 milioane de euro - grant nerambursabil. Asistența financiară va fi transferată până la sfârșitul acestei luni și va fi direcționată pentru asigurarea stabilității macrofinanciare și planificarea unor noi reforme, care vor dinamiza procesul de integrare europeană a țării noastre.

„Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este prioritatea de bază a Guvernului, iar angajamentul nostru de a implementa recomandările Comisiei Europene este mai puternic, având sprijinul partenerilor europeni”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Cu resursele disponibile, Guvernul va continua eforturile de consolidare a securității energetice și proiectele concrete, care vor ajuta Republica Moldova să investească în continuare în diversificarea surselor de energie, îmbunătățirea infrastructurii și în programe sociale.

Foto: Guvern

img23008437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!