ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu a devenit campion mondial U-23

09:00 | 30.10.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu a devenit campion mondial U-23. În finala categoriei de până la 77 kg, sportivul nostru l-a învins pe azerul Khasay Hasanli, transmite MOLDPRES.

Până a intra în posesia medaliei de aur, Alexandrin Guțu a mai câștigat în fața reprezentanților din Serbia, Albania, Belgia și Kârgâzstan.

Alexandrin Guțu a devenit anul acesta și campion european la aceeași categorie de vârstă, titlu obținut chiar în fața aceluiași sportiv din Azerbaidjan.

Pe podium la proba greco-romane a urcat și Vitalie Eriomenco. Sportivul, care este originar din Căușeni, a cucerit medalia de bronz în categoria de greutate de până la 63 kg, după ce l-a învins în duelul pentru locul trei pe un reprezentant din India.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), lotul național de lupte a obținut la Campionatul Mondial U-23 de la Tirana, Albania șase medalii - două de argint la lupte libere; o medalie de aur și una de argint la lupte feminine; o medalie de aur și alta de bronz la stilul greco-roman.

Foto: MEC

img23008568

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!