ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

13:24 | 03.11.2023 Categorie: Comunicate

SFS va organiza un seminar privind modul de utilizare a SIA „e-Factura”

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat continuă organizarea seminarelor de instruire pentru contribuabili. Astfel, la data de 15 noiembrie 2023, ora 13:00, va fi organizată o sesiune aferent modului de utilizare a Sistemului Informațional Automatizat „e-Factura”.

În cadrul seminarului vor fi prezentate:

Aspecte metodologice privind utilizarea SIA „e-Factura”;
Autentificarea în cadrul SIA „Cabinetul personal al contribuabilului” prin MPass;
Oferirea accesului și accesarea SIA „e-Factura” din „Cabinetul personal al contribuabilului”;
Elementele interfeței de utilizare a SIA „e-Factura”;
Etapele procesării facturilor fiscale și facturilor la furnizor/ cumpărător/ transportator;
Administrarea setărilor la nivel de agent economic;
Vizualizarea mesajelor din cadrul sistemului.
Seminarul de instruire va avea loc în format online, prin intermediul platformei ZOOM, iar în calitate de formatori vor fi specialiștii din cadrul Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor din cadrul SFS și Centrului de instruire și dezvoltare profesională al IP „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”.

Pentru a vă înregistra la seminarul menționat supra, vă îndemnăm să accesați următorul link și să completați formularul aferent – https://sfs.md/ro/seminare/directia-generala-metodologia-impozitelor-si-taxelor.

Totodată, reamintim că, pe pagina-web a SFS puteți găsi și graficul seminarelor de instruire cu participarea contribuabililor pentru semestrul II al anului 2023, organizate de către Direcțiile deservire fiscală din toată țara. Informația respectivă poate fi accesată prin accesarea următorului link – https://sfs.md/ro/seminare/.

Toate seminarele sunt gratuite și au loc în regim mixt (format fizic și online). Vă puteți înregistra la oricare seminar indiferent de raza de deservire.

De asemenea, autoritatea fiscală încurajează contribuabilii să propună tematici pentru seminarele ce urmează a fi organizate, prin accesarea compartimentului „Seminare” de pe pagina-web www.sfs.md și utilizarea funcționalului „Propuneți tema”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!