ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: Până la ora 15.00, IGP a anunțat despre 130 de cazuri de încălcări sau incidente înregistrate în timpul alegerilor

15:34 | 05.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Până la ora 15.00, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat despre 130 de cazuri de încălcări sau incidente înregistrate în timpul alegerilor locale generale. Datele au fost transmise Comisiei Electorale Centrale (CEC) de către IGP, informează MOLDPRES.

În timpul unui briefing de presă, președintele CEC, Angelica Caraman, a subliniat că este vorba de 42 de cazuri privind agitația electorală. „Alte 29 de cazuri se referă la transportarea organizată a alegătorilor, patru cazuri vizează afișajul electoral, șapte cazuri - coruperea alegătorilor și 12 cazuri privind fotografierea buletinelor de vot”, a spus Angelica Caraman.

De asemenea, sursa citată a precizat că în localitatea Chirsovo, din UTA Găgăuzia, pentru împiedicarea exercitării dreptului la vot, a fost pornită urmărirea penală. „Toate cazurile sunt examinate de către IGP”, a afirmat Angelica Caraman.

În acest context, CEC îndeamnă cetățenii să raporteze cazurile privind eventuale încălcări în procesul electoral.

img23008822

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!