ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: În procesul de vot, încălcări sau incidente majore nu au fost înregistrate

21:46 | 05.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat că, în procesul de vot, încălcări sau incidente majore nu au fost înregistrate. Totodată, cele despre care a fost sesizată poliția au fost raportate Comisiei Electorale Centrale (CEC) și vor fi documentate după competență, informează MOLDPRES.

IGP a precizat că oamenii legii au asigurat ordinea publică în preajma secțiilor de votare și au aplicat cu fermitate, corectitudine și echidistant prevederile legale.

„Mulțumim colegilor noștri care și-au exercitat atribuțiile de serviciu pentru ca scrutinul să se desfășoare în baza legii, pentru asigurarea securității în preajma secțiilor de votare și, totodată, pentru implicarea în restul activităților care ne revin”, a remarcat instituția.

De asemenea, IGP a subliniat că „buna desfășurare a procesului electoral s-a datorat şi cetățenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte”.

Astăzi în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale. Secțiile de vot au fost închise la ora 21.00. Rezultatele preliminare ale scrutinului urmează a fi anunțate la ora 22.00. 

img23008839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!