ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PAS a obținut majoritatea mandatelor la Ialoveni după procesarea datelor preliminare

11:39 | 06.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut majoritatea mandatelor în consiliul raional Ialoveni. Datele preliminare au fost publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), în urma prelucrării tuturor proceselor verbale, informează MOLDPRES.

Potrivit CEC, în consiliul raional, PAS a obținut 16 033 de voturi, ceea ce reprezintă 45,45%.

Totodată, în orașul Ialoveni, mandatul de primar a fost câștigat, în primul tur, la fel, de candidatul PAS, Sergiu Armașu. Pentru acesta au votat 4 600 de persoane, ceea ce constituie 72,60%.

De asemenea, în consiliul orășenesc Ialoveni, PAS a obținut, la fel, majoritatea voturilor – 3 301, ceea ce reprezintă 54,38%.

În orașul Ialoveni, la funcția de primar au candidat nouă persoane. Pentru mandatele din consiliul raional au candidat 13 formațiuni politice, iar din consiliul local – 11 formațiuni și șase candidați independenți.

img23008867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!