ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Netanyahu: Israelul îşi va asuma ''responsabilitatea generală pentru securitatea'' din Gaza după război

08:16 | 07.11.2023 Categorie: Externe

Tel Aviv, 7 nov. /MOLDPRES/. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că ţara sa îşi va asuma "responsabilitatea generală pentru securitatea" Fâşiei Gaza pentru o perioadă nedeterminată, după încheierea războiului cu Hamas, informează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"Israelul va avea, pentru o perioadă nedeterminată, responsabilitatea generală pentru securitatea" Fâşiei Gaza, a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune ABC News."Pentru că am văzut ce se întâmplă când nu o avem. Când nu avem această responsabilitate pentru securitate, vedem izbucnirea violentă a terorii Hamas la o scară la care nu ne-am fi putut-o imagina".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins din nou, luni, ideea unei încetări a focului în Fâşia Gaza în absenţa eliberării ostaticilor răpiţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

"Nu va exista nicio încetare a focului, nicio încetare generală a focului în Gaza fără eliberarea ostaticilor noştri", a spus el în acelaşi interviu."În ceea ce priveşte (...) pauzele mici - o oră aici, o alta acolo - le-am avut deja", a adăugat el.

"Presupun că vom analiza circumstanţele pentru a permite bunurilor - bunurilor umanitare - să intre sau ostaticilor noştri să plece. Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului", a repetat el. "Acest lucru ne-ar împiedica eforturile de a ne scoate ostaticii, pentru că singurul lucru care funcţionează asupra acestor criminali şi asupra Hamas este presiunea militară pe care o exercităm", a spus el.

Întrebat despre responsabilitatea sa pentru atacul din 7 octombrie, premierul Netanyahu a răspuns:"Desigur". "Nu există nicio îndoială şi trebuie rezolvată după război", a spus el, adăugând că,"în mod clar", guvernul său nu şi-a îndeplinit obligaţia de a proteja cetăţenii.

img23008892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!