ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un șef de secție de la SRL ”Chișinău-Gaz” a fost condamnat pentru luare de mită

15:52 | 07.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Un șef de secție de la SRL ”Chișinău-Gaz” s-a ales cu o amendă usturătoare și interdicție de a ocupa funcții după ce a fost condamnat pentru luare de mită, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală pe numele șefului sectorului de exploatare gaz Buiucani din cadrul SRL ”Chișinău-Gaz” a fost pornită în luna mai 2023, de către Centrul Național Anticorupție, în temeiul unui denunț.

Potrivit materialelor, inculpatul, exercitându-și atribuțiile de serviciu, a depistat conectarea neautorizată a domiciliului denunțătorului la rețeaua de gaze naturale. Respectiv, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile și a nu demara procedura de aplicare a sancțiunilor și penalităților, a pretins și primit de la denunțător suma de 5000 de euro, fiind reținut în momentul primirii banilor.

Judecarea cauzei a durat 5 luni, inculpatul recunoscându-și vina. Astfel, recent instanța a recunoscut inculpatul vinovat de comiterea infracțiunii de luare de mită, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 125 000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în instituțiile de stat și organizații comerciale pe un termen de 2 ani. Totodată, instanța a dispus trecerea mijloacelor bănești în sumă de 5000 de euro, care constituie obiectul mitei, în bugetul de stat după definitivarea sentinței.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!