ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

17:05 | 07.11.2023 Categorie: Comunicate

Ministrul Petru Rotaru a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried 

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Cooperarea moldo-suedeză a fost discutată la întrevederea ministrului Finanțelor Petru Rotaru cu ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried.

Ministrul Rotaru s-a referit la sprijinul Guvernului Suediei pentru asistenţa acordată Republicii Moldova, dar și Ministerului Finanțelor, prin proiecte de asistență, inclusiv pledând pentru continuarea dialogului moldo-suedez şi s-a arătat încrezător că acest parteneriat generează multe beneficii. În context, dl Rotaru a subliniat că Ministerul Finanțelor mizează pe susținerea Suediei, inclusiv, în parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova, prin expertiză și experiență. 

Excelența Sa, Katarina Fried, a reiterat interesul Suediei pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor de cooperare, dar şi sprijinul în promovarea agendei guvernamentale şi a parcursului european al Republicii Moldova. 

Oficialii au mai vorbit despre actualele priorități de pe agenda Ministerului, printre care, situaţia bugetară, coordonarea asistenței externe, rezultatele misiunii FMI aflată la Chișinău în luna octombrie curent, Platforma de Sprijin pentru Moldova, dar și alte subiecte de interes.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!