ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

G7 anunță că sprijinul pentru Ucraina nu se va diminua din cauza conflictului din Orientul Mijlociu

09:51 | 08.11.2023 Categorie: Externe

Tokyo, 8 nov. /MOLDPRES/. Sprijinul celor mai bogate națiuni, care fac parte din Grupul celor 7 (G7), pentru Ucraina, în războiul său cu Rusia, nu va fi afectat de intensificarea conflictului din Orientul Mijlociu, a transmis marți ministrul de externe al Japoniei, Yoko Kamikawa. Miniștrii de externe din G7 se pregătesc să poarte discuții online cu Kiev, în timpul întâlnirii de la Tokyo, informează digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Națiunile Grupului celor Șapte (G7) - Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite - precum și Uniunea Europeană, s-au întâlnit în Japonia, în perioada 7-8 noiembrie, pentru a discuta probleme precum războiul Rusiei în Ucraina și criza Israel-Gaza.

„Angajamentul nostru de a continua sancțiunile stricte împotriva Rusiei și sprijinul puternic pentru Ucraina nu s-au redus deloc, chiar dacă situația din Orientul Mijlociu se intensifică”, a declarat ministrul de externe al Japoniei, Yoko Kamikawa, într-o conferință de presă.

La o întâlnire cu Kamikawa mai târziu, marți, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a subliniat „sprijinul durabil” al grupului, pentru Ucraina, ca un punct cheie pe ordinea de zi a discuțiilor, dar a spus, de asemenea, că este un moment important pentru a avea discuții cu privire la Israel și războiul cu Hamas.

Țările G7 recunosc că Rusia plănuiește un război de lungă durată cu Ucraina și acest lucru necesită sprijin militar și economic pe termen lung pentru Kiev, a declarat un înalt oficial american după întâlnirea miniștrilor de externe ai blocului, în septembrie.

Grupul a fost în fruntea sancțiunilor împotriva Rusiei de când Moscova a invadat Ucraina în februarie 2022, președintele ucrainean Volodimir Zelenski având o apariție surpriză la summitul liderilor G7 de la Hiroshima, în mai.

În cea mai recentă mișcare menită să aplice pedepse economice Rusiei, grupul cântărește propuneri de a impune sancțiuni asupra diamantelor rusești.

img23008932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!