ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Franţa şi-a depus dosarul de candidatură pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030

09:54 | 08.11.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Franţa a depus oficial dosarul de candidatură pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, pentru care are deja 95% din instalaţiile sportive, de la Grand-Bornand (Haute-Savoie) la Nisa (Alpii Maritimi), la 500 km distanţă, a anunţat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Francez (CNOSF), David Lappartient, citat de AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Peste circa trei săptămâni (28 noiembrie-1 decembrie), Comitetul Executiv al CIO se va reuni la Paris şi va decide cu care candidate va intra în dialog. Atunci, Franţa va şti dacă va continua această nouă cursă, după ce a obţinut Jocurile Olimpice de vară, care vor avea loc peste nouă luni, la Paris.

Franţa are doi concurenţi serioşi pentru JO-2030, Elveţia şi Suedia.

Alegerea gazdei Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030 se va petrece în cadrul Sesiunii CIO din 2024, care ar putea avea loc în iulie, la Paris, dacă Franţa nu va mai fi în cursă, sau în afara Hexagonului, dacă Franţa va rămâne între candidate, notează AFP.

img23008933

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!