ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă 5000 de flacoane de vaccin antirabic au fost achiziționate de CNAM

10:15 | 08.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină /CNAM/ va aloca aproape 628 de mii de lei din fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea celui de-al doilea lot de 5.000 de flacoane de vaccin antirabic pentru anul curent, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, preparatul este de producție indiană și a fost recepţionat marți, 7 noiembrie, la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

Serul antirabic este indicat pentru prevenirea rabiei la copii şi adulţi, fiind folosit înainte şi după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară.

Primul lot de 7.000 de doze de vaccin antirabic a fost achiziționat în luna aprilie 2023 și a costat peste 879 mii de lei.

img23008936

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!