ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va împrumuta 86 de milioane de euro pentru construcția Spitalului Regional Bălți

12:25 | 08.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda Republicii Moldova un credit de 86 de milioane de euro pentru construcția Spitalului Regional Bălți. Proiectul de lege care prevede ratificarea unui împrumut în acest sens a fost examinat astăzi de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Creditul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei acoperă 80% din costul total al proiectului, care este estimat la 108 milioane de euro. Astfel, în nordul țării, va fi construit un spital modern, cu o suprafață de 38 mii metri pătrați. Acesta va fi dotat cu 340 de paturi de spitalizare și 78 de paturi pentru prestarea serviciilor medicale în regim ambulatoriu.

Spitalul Regional Bălți va fi construit pe un teren din extravilanul satului Corlățeni, raionul Râșcani. Proiectul urmează a fi implementat până în anul 2028.

img23008947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!