ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

18 companii vor primi granturi de până la 600 de mii de lei pentru dezvoltarea afacerii

09:32 | 09.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Un număr de 18 companii noi vor primi finanțare nerambursabilă cu o valoare cuprinsă între 250 de mii de lei și 600 de mii de lei (30 de mii de euro) pentru a investi în inițierea, dezvoltarea, modernizarea și internaționalizarea afacerilor. Dosarele acestora au fost aprobate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), transmite MOLDPRES. 

Suma totală a finanțării constituie circa 4,7 milioane de lei, resurse acordate din bugetul de stat sau alocate de Uniunea Europeană și Banca Mondială.

Potrivit ODA, din numărul total de noi beneficiari, cinci activează în mediul rural. Totodată, șase afaceri sunt gestionate de tineri și cinci de femei.

Granturile sunt acordate prin intermediul instrumentelor de suport antreprenorial ale ODA, inclusiv Programul de transformare digitală a întreprinderilor mici și mijlocii, Programul de atragere a remitenţelor în economie „PARE 1+2” și Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea ÎMM.

img23009009

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!