ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Femeile diagnosticate cu cancer mamar vor avea acces gratuit la mai multe medicamente

11:30 | 16.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Femeile diagnosticate cu cancer mamar vor putea ridica două preparate oncologice, gratuit, direct în farmaciile din localitate. Medicamentele vor fi compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, începând cu 1 ianuarie 2024, comunică MOLDPRES.

Medicamentele cu denumirea comună internațională anastrozolum și tamoxifenum vor putea fi prescrise de medicul oncolog sau de medicul de familie, în baza indicației medicului specialist. 

Potrivit Ministerului Sănătății, circa 2 500 de persoane care au nevoie de aceste preparate nu vor mai trebui să se deplaseze la Institutul Oncologic pentru a le obține. Deși cheltuielile adiționale pentru transport sunt suportate de Compania Națională de Asigurări în Medicină, posibilitatea de a ridica medicamentele direct din farmacii va constitui un avantaj semnificativ pentru aceste persoane.

img23009214

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!