ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Peste 200 de agenți economici au participat la o sesiune de informare despre prevederile noului Cod Vamal

15:39 | 16.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Peste 200 de agenți economici au participat la o sesiune de informare pentru familiarizarea cu modificările ce vor fi introduse odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Vamal, la 1 ianuarie 2024, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost desfășurat pentru o mai bună înțelegere și aplicare a noilor prevederi, dar și pentru un schimb de informații și opinii în vederea îmbunătățirii serviciilor oferite mediului de afaceri. Astfel, reprezentanții Serviciului Vamal au menționat că odată cu armonizarea procedurilor vamale cu cele ale UE, mediul de afaceri va avea mai multe beneficii, iar prin utilizarea instrumentelor şi a tehnologiilor moderne de control vamal va fi diminuată interacțiunea cu funcționarii vamali, fiind implementat un sistem de activitate fără hârtie și complet automatizat.

În cadrul evenimentului, șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a subliniat că noul Cod Vamal include transpunerea directivelor europene. „Ne dorim să aducem la cunoștința agenților economici noile prevederi. Noul Cod Vamal este ajustat la toate mecanismele UE, întrucât Republica Moldova deține mai multe angajamente în procesul de integrare europeană. Vă asigur că noile prevederi nu vor bloca economia, ci va facilita comerțul. Acestea sunt în favoarea mediului de afaceri”, a spus Igor Talmazan.

Serviciul Vamal a organizat șapte sesiuni de informare în format fizic și 13 online cu referire la prevederile noului Cod Vamal. Campania de informare este desfășurată cu suportul Uniunii Europene, prin intermediul proiectului „Misiunea Înalților Consilieri UE”.

img23009226

img23009226

img23009226

img23009226

img23009226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!