ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul pentru reintegrare s-a întâlnit cu șeful Misiunii UE de asistență la frontieră în R. Moldova și Ucraina

10:39 | 21.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut ieri o întrevedere cu Slawomir Pichor, șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina (EUBAM), comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

În cadrul întrevederii, au fost prezentate informații despre situația curentă în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și perspectiva integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. 

Oleg Serebrian a evidențiat, că de peste 18 ani, EUBAM interacționează activ cu autoritățile naționale și cu partenerii externi pe aspecte legate de problematica transnistreană, contribuind efectiv la consolidarea încrederii între Chișinău și Tiraspol și la depășirea mai multor probleme cu care se confruntă cetățenii și agenții economici de pe ambele maluri ale Nistrului. 

Oficialii au punctat, că asigurarea transparenței și securității de-a lungul frontierei moldo-ucrainene, precum și urmare a implementării de către EUBAM a normelor și practicilor vamale ce corespund standardelor UE și contextului regional vor rămâne în prioritare.

img23009381

img23009381

img23009381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!