ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întrevederea vicepremierului Oleg Serebrian cu reprezentantul special al UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană

11:42 | 21.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere de lucru cu reprezentanta specială a UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Dorota Dlouchy-Suliga, aflată în vizită de lucru în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile s-au axat pe situația curentă în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, abordările Chișinăului privind modalitatea de soluționare a problemelor actuale, prioritățile guvernamentale pe termen scurt și mediu în promovarea politicilor de reintegrare a țării. 

Vicepremierul pentru reintegrare a reiterat faptul că acțiunile autorităților Republicii Moldova țintesc restabilirea spațiilor naționale unice, aducerea activităților comercial-economice din regiunea transnistreană la rigorile cadrului normativ național, protecția socială a locuitorilor din raioanele de est ale țării, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. 

A fost reafirmată necesitatea coordonării multidimensionale a activităților pe filiera dosarului transnistrean în toate formatele de dialog dintre Chișinău și Bruxelles.

img23009386

img23009386

img23009386

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!