ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu șeful Parchetului Financiar Național (PNF) al Franței, Jean-François Bohnert 

19:46 | 22.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu șeful Parchetului Financiar Național (PNF) al Franței, Jean-François Bohnert, aflat în vizită la Chișinău, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

PNF are jurisdicție națională asupra celor mai complexe și grave infracțiuni economice și financiare.

În cadrul discuțiilor, Maia Sandu a menționat că dezvoltarea Moldovei depinde de rapiditatea și de calitatea cu care se lucrează pe dosarele de mare corupție și fraudă fiscală, în special pe cazurile care au prejudiciat enorm statul și cetățenii.

Venirea în Moldova a misiunii conduse de Jean-François Bohnert va spori cooperarea instituțională și operațională între PNF și autoritățile de profil de la noi. Preluarea bunelor practici ale instituției franceze în domeniul urmăririi penale îi va ajuta pe procurorii moldoveni să fie mai eficienți în rezolvarea cazurilor de corupție la nivel înalt, spălării banilor și evaziunii fiscale complexe.

Șefa statului a apreciat deschiderea autorităților franceze de a ne ajuta în avansarea cazurilor de recuperare a bunurilor infracționale către Moldova.

img23009453

img23009453

img23009453

img23009453

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!