ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mediul de afaceri din țara noastră va avea acces la mai multe fonduri europene

11:43 | 24.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Mediul de afaceri din țara noastră va avea acces la mai multe fonduri europene. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege care prevede ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la Programul Piața Unică, comunică MOLDPRES.

Programul Piața Unică reunește activități inițiate în cadrul altor programe europene anterioare. Respectiv, prin implementarea acestuia, va fi oferit un cadru de finanțare mai coerent pentru a sprijini o serie de obiective-cheie.

Republica Moldova va beneficia, pe lângă accesul la instrumentele financiare, și de acces la expertiză, experiență și bune practici ale altor state beneficiare ale Programului. Bugetul total al Programului este de 4,2 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027.

Acordul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la Programul Piața Unică a fost semnat la 8 septembrie 2023. 

img23009509

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!