ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

19 localități din cinci raioane rămân încă fără energie electrică în urma intemperiei

09:38 | 28.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. În dimineața zilei de astăzi, mai rămân parțial deconectate de la curentul electric 19 localități din cinci raioane. Reprezentanții rețelelor electrice întreprind măsuri de reconectare, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii au deblocat și tractat 169 de mijloace de transport, dar și șapte ambulanțe rămase împotmolite în urma condițiilor meteo nefavorabile. La lucrările de deblocare au intervenit 135 de salvatori și pompieri cu 36 de unități de tehnică.

Misiunile de tractare și deblocare au avut loc pe drumurile din raioanele Taraclia, Anenii Noi, Orhei, Dubăsari, Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia, Rezina și UTA Găgăuzia. Totodată, în raioanele Criuleni și Dubăsari, două femei însărcinate au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a ajunge în instituțiile medicale.

Conform Administrației de Stat a Drumurilor, la lucrările de curățire a zăpezii de pe partea carosabilă și împrăștierea materialului antiderapant au fost implicate 261 de unități de tehnică și 499 de angajați, fiind împrăștiate 1935 tone de materiale antiderapant. Pentru moment, pe traseele din țară se circulă în condiții de iarnă.

img23009611

img23009611

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!