ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

114 persoane au ajuns la urgență în urma ghețușului

11:29 | 28.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, la Institutul de Medicină Urgentă s-a lucrat în regim de alertă din cauza volumului mare de adresări, datorat ghețușului. 114 persoane au avut nevoie de consultația medicului traumatolog și neurochirurg, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a specificat că din cele 114 persoane consultate, 53 au fost spitalizate în secțiile de profil și sunt în stare de gravitate medie.

“Toți pacienții au primit îngrijirile medicale necesare în cadrul Departamentului de Primiri Urgențe”, a declarat Arsene.

În urma temperaturilor joase din ultimele zile, trei persoane au solicitat ajutorul ambulanței din cauza hipotermiei, iar una s-a ales cu degerături. Alte două persoane și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau, a rămas blocată sub nămeți.

img23009620

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!