ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu membrii Comisiei pentru evaluare externă extraordinară a Curții Supreme de Justiție

17:46 | 28.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Comisiei pentru evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Discuțiile au vizat angajamentele Republicii Moldova privind reforma justiției, în contextul aderării la Uniunea Europeană și realizarea recomandărilor Comisiei UE legate de procesul de evaluare externă extraordinară. 

În cadrul ședinței s-a vorbit despre acțiunile întreprinse până acum în domeniul reformei justiției și provocările întâlnite în procesul de evaluare a candidaților la CSJ. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea respectării graficului convenit cu UE pentru finalizarea exercițiului de testare a integrității judecătorilor. 

Șefa statului a subliniat că această evaluare este foarte importantă - de rezultatele acesteia depinde dacă cetățenii își vor recăpăta încrederea în instituțiile de drept și în eforturile autorităților de a combate corupția. 

img23009640

img23009640

img23009640

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!