ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul Comisiei privind constatarea incapacității de plată a fermierilor a fost pus în discuție la MAIA

10:30 | 29.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a avut loc ieri o ședință pentru a analiza Regulamentul instituirii Comisiei privind constatarea incapacității de plată a fermierilor. Documentul a fost supus consultărilor cu participarea diferitelor părți interesate: fermieri, reprezentanți ai autorităților statului, băncilor comerciale și furnizorilor de îngrășăminte, de produse de uz fitosanitar și semințe, transmite MOLDPRES.

„Această măsură vine în sprijinul celor care se confruntă cu dificultăți financiare semnificative și care au nevoie de lămurirea cadrului legal pentru a gestiona situațiile dificile. Scopul este de a oferi soluții practice, care să poată fi aplicate eficient și echitabil. Pentru a răspunde cât mai bine necesităților sectorului agricol, în săptămâna curentă vor fi recepționate opinii și sugestii atât din partea fermierilor, cât și din partea tuturor actorilor implicați în aceste procese”, a explicat vicepremierul Vladimir Bolea, şeful MAIA.

Este important ca documentul să reflecte problemele agricultorilor afectați de secetă și de prăbușirea prețurilor la cereale. În etapa finală, cadrul de acțiuni va fi supus votului Comisiei pentru Situații Excepționale, a rezumat oficialul.

img23009656

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!